Qui Som

Projecte educatiu de la Escola Bressol Txanogorritxu

A les Escoles Bressol Txanogorritxu - Caputxeta Vermella - Escoles Infantils Caputxeta Vermella desenvolupem la competència comunicativa en anglès i castellà en la península, euskera al País Basc, català a Catalunya i així successivament en les comunitats que tinguin la seva llengua pròpia.

El nostre principal objectiu és que el nen sigui feliç, cobrint les necessitats físiques, intel·lectuals, afectives i socials del nen mitjançant la utilització de tècniques pedagògiques adequades.

projecte educatiu txanogorritxu

Fem servir un sistema educatiu que conjumina diversos sistemes d'ensenyament: el mètode Glenn Domen per a l'estimulació primerenca (informació més a baix), la musicoterapia, la percepció o la lògica. Tot per al seu complet desenvolupament intel·lectual, aconseguint a més que els més petits evolucionin i aprenguin conforme van donant els seus primers passos.

I ens preocupem per les famílies

La millor manera d'educar als nens és a través del joc

Fem servir diferents tècniques pedagògiques per aconseguir que els nens assimilin els seus primers coneixements mitjançant les teories del joc.

A través d'una formació contínua, busquem que els nostres alumnes aprenguin a ser autònoms, a relacionar-se amb els altres a través de diferents formes d'expressió i comunicació, i a explorar el seu propi entorn social i familiar per reconèixer tot el que gira al seu al voltant.

Una de les característiques diferenciadores del nostre sistema educatiu és l'Estimulació Primerenca a l’escola bressol.

A les nostres Escoles Bressol - Escoles Infantils Txanogorritxu creiem que tots els nens tenen un talent innat que cal desenvolupar, i que el millor moment per a això és quan el nadó té entre 0 i 3 anys. Apliquem una sèrie de programes que tenen com a objectiu estructurar les seves capacitats per aconseguir el correcte desenvolupament físic, intel·lectual i social.

  • Bits enciclopèdics
  • Estimulació auditiva i visual
  • Programa de lectura primerenca
  • Capacitat matemàtica
  • Estimulació sensorial
Estimulació primerenca Llar d'infants Caputxeta Vermella

Hem equipat les nostres aules i proposat activitats diàries, setmanals i mensuals per treballar i desenvolupar tot el potencial que tenen els nens: verbal, lògica matemàtica, cenestésica, musical, aspecte espacial, naturalista, interpersonal, intrapersonal, etc.

 

Què és l'estimulació primerenca?

L'estimulació primerenca és brindar al nen tot el que necessita per poder desenvolupar-se com a persona. Tot això inclou, des de les necessitats bàsiques mínimes pel sustento (menjar, beure, dormir), fins al context d'amor i protecció, que també són considerats vitals en el primer any de vida.

Partim de la base que aquest és un procés complex que requereix de l'aportació de múltiples disciplines: mèdiques, psicològiques, educatives, culturals, etc.

Para què serveix l'estimulació primerenca?

Els beneficis de l'estimulació primerenca van més enllà del desenvolupament intel·lectual, és a dir, estimular als més petits des del ventre i primera infància ajudarà més endavant a millorar el desenvolupament del llenguatge, les àrees principals del desenvolupament social i emocional... En altres paraules; el desenvolupament afectiu serà un punt important que es reflectirà durant tota la seva vida. Desenvolupar habilitats acte calmants i d'autorregulació en la infantesa, per fer esment d'alguns, seran claus per al correcte desenvolupament vital dels més petits.

estimulació primerenca

No obstant això, com a educadors hem d'estar molt pendents de la línia tan prima que divideix l'estimulació primerenca de la sobre estimulació, ja que cada nen és diferent i el fet d'estimular massa als nens no ens garanteix efectes sempre positius.

El més important serà que, com a professionals, siguem sensibles a les necessitats dels nens/as. A més, hem de tenir molt present que cada nen és molt diferent d'un altre malgrat ser germans, cosins o estar convivint durant moltes hores diàriament.

Tothom ens hem adonat que els nadons, per naturalesa, tenen curiositat pel medi ambient que els envolta: el fet de veure, tocar, sentir i provar diferents coses els ajuda a conèixer i explorar el món. I conforme passin els mesos, aniran desenvolupant i perfeccionant els seus sentits i les seves destreses motores. La seva capacitat de donar i rebre amor és il·limitada.

El cervell del nadó aconsegueix el doble de la seva grandària durant el primer any de vida; això ho fa mitjançant “connexions de creixement” les quals aniran augmentant a mesura que el nadó pensi. A través del joc, és com els més petits descobreixen i aprenen, al mateix temps que van formant la seva personalitat i enfortint la seva autoestima.

Enriquir-ho des de primerenca edat a través de jocs, cançons, contes, gimnàstica (psicomotricitat), petons, carícies, massatges, somriures, etc... li permetrà enfortir els llaços de comunicació i amor amb els seus pares i professors. D'aquesta forma, s'estimularà el seu cervell i desenvoluparà les seves habilitats per pensar.

És important que en la rutina diària es realitzin experiències d'aprenentatge, ja sigui a l'hora de menjar, o jugant amb diferents textures, temperatures i joguines. A més, es pot fixar un moment especial durant el dia, dedicat a cantar i jugar mentre el nen/a se trobi amb bona disposició per a això.

Mètodes d'Estimulació Primerenca:

Actualment existeixen molts mètodes i productes dirigits a l'Estimulació Primerenca en nens, i és responsabilitat dels pares i educadors investigar i informar-se més sobre el tema, doncs és d'aquesta forma com es faran més conscients de la importància d'aplicar-la en la vida dels més petits. Solament quan els nens són petits, posseeixen més ganes i facilitat d'aprendre, tot el que el seu ambient familiar i escolar els permeti.

Existeix molta informació molt valuosa que permetrà a tots els interessats aplicar correctament els diferents mètodes. Qualsevol d'ells servirà per ensenyar a llegir en el nostre idioma natal, a més d'un segon i tercer idioma, fins i tot el xinès si t'ho proposes. Els nens tenen la capacitat de fer-ho, molt més fàcil fins i tot que qualsevol universitari, i no ho veuran com un estudi o tasca addicional, sinó com alguna cosa natural i normal en les seves vides.

Sigui el que sigui el mètode triat, només una cosa s'ha de tenir en compte: els nens aprendran més (i molt més fàcil), com més divertit i agradable sigui para ells. El que té de bo això és que els nens no són exigents, i els pares i els educadors només han de tenir una bona disposició i una mica de creativitat perquè les seves sessions d'exercici amb els seus petits siguin de profit. Mai se'ls haurà de renyar o forçar si se senten cansats. Per contra: has de saber quan parar i canviar d'activitat. Recorda que tot ha de ser en forma de joc, i sempre felicitant-los afectuosament davant qualsevol assoliment.

A les Escoles Bressol Txanogorritxu - Escoles Infantils Caputxeta Vermella posem en pràctica el mètode Glenn Doman i el mètode de la Dra. Maria Montessori

Glenn Doman

El Mètode Doman, rep aquest nom pel seu creador Glenn Doman. Doman va ser fundador dels Instituts per a l'Assoliment del Potencial Humà a Filadèlfia, Institució sense ànim de lucre creada amb la intenció d’aprofitar al màxim possible tota la intel·ligència i potencial d’aprenentatge i creativitat dels nens des de molt aviat.

Glenn Doman suggereix que l'edat adequada per començar a estimular la intel·ligència del nadó i què aprengui a llegir pot ser tan aviat com els 8 mesos d'edat.

L'actitud respecte al treball d'aprenentatge a desenvolupar ha de ser la de: "Això és un joc divertit!", oblidant la visió de que és un treball o "tasca obligatòria".

María Montessori

María Montessori

La Dra. Montessori va basar el seu mètode educatiu en facilitar als nens un entorn i uns materials que els ajudin a avançar en el coneixement per sí mateixos, deixant al professor la funció d’orientador.

Ella creia que les primeres etapes en el desenvolupament d'un nen són fonamentals, i que cal donar llibertat als més petits per que triin entre les opcions disponibles; en altres paraules, permetre als nens que satisfacin la seva curiositat natural i descobreixin el món a través de les seves pròpies experiències, sense rebre la informació dels altres.

cada nen té el seu tutor personal

Cada nen té assignat un tutor personal

A les nostres Escoles Bressol cada nen té una atenció constant, un tracte personalitzat i un seguiment adequat.