Qui som

Què fem a les Escoles Bressol Txanogorritxu - llars d'infants Caputxeta Vermella?

A les llars d'infants Caputxeta Vermella, pretenem arribar a convertir-nos en les escoles infantils del segle XXI

Cuidem i eduquem als teus fills cobrint totes les necessitats dels més petits, estimulant-los pedagògicament per aconseguir el seu desenvolupament integral a nivell físic i intel·lectual.

I ens preocupem per les famílies.

El principal per a nosaltres com a educadors infantils és atendre a totes les necessitats dels nostres nens:

  • Alimentació
  • Higiene
  • Descanso
  • Molt afecte

Una vegada ateses aquestes necessitats bàsiques i que els nens estiguin a gust als nostres centres, és quan comença el "treball". Si tenim en compte que els primers anys de vida constitueixen el moment bàsic per potenciar el desenvolupament global dels nens, a les Escoles Bressol Txanogorritxu - Caputxeta Vermella treballem en aquesta línia de desenvolupament realitzant diverses activitats adequades a cada fase vital:

hàbits diaris

Treballem els hàbits diaris

Aprenem a beure, menjar, rentar-nos, fer pipí, saludar, compartir... això ens dóna seguretat i autonomia.

Coneixem el nostre cos

Ens mirem uns a uns altres, ens mirem al mirall, ens veiem en fotos...així, formem la nostra pròpia imatge i la dels altres.

Conèixer el nostre cos
aprendre a parlar

Aprenem el llenguatge

Expliquem contes, diem el nom de les coses...en definitiva, parlem de tot. Així cada vegada sabem més paraules i les diem millor.

Treballem les matemàtiques

Juguem a ficar i treure, repassem qui ha vingut i qui no amb el panell d'assistència, expliquem quants van a la zona de jocs o al bany, al menjador i tots els dies fiquem la data al calendari.

treballar les matemàtiques
explorar l'entorn

Explorem l'entorn

Ho toquem tot, ho sentim, ho manipulem, coneixem els sabors... així és com aprenem les coses del nostre entorn.

Psicomotricitat Gruixuda

Afavoreix els moviments bàsics del cos; equilibri, agilitat i coordinació. Ens arrosseguem, gategem, correm, saltem, caminem cap a enrere, pugem escales, fem circuits amb matalassets i obstacles...solament ens falta volar!

Psicomotricitat Gruixuda
Psicomotricitat Fina

Psicomotricitat Fina

Es refereix a la destresa amb les mans, preparant-los per a una correcta postura per utilitzar instruments, maduració del gest gràfic, direccionalitat del traç (cercle, línia recta, horitzontal)... preparant-los per a l'escriptura; fem cosidors, puzles, encaixos, collarets, gometes...

Fem plàstica

Quan juguem amb les pintures de dits, plastidecores, plastilina, materials de reciclatge, de la naturalesa...Experimentem amb diferents materials i així adquirim destreses i habilitats importants per al nostre desenvolupament ja que amb això percebem la imatge, grandària, textura de les coses...

pintem ambles mans
música per a bebès

Aprenem Música

Escoltem i cantem cançons; per interpretar, de rotlle, quan anem d'excursió, per recollir, nanes... de diferents estils: clàssica, populars, modernes, culturals, associades a esdeveniments... Aprenem a diferenciar el soroll del silenci, la música de la cançó... També ballem, ens relaxem, toquem instruments...
Amb la música es fomenta la capacitat d'expressió i comunicació.

Sortides a l'Exterior

Quan la meteorologia ens ho permet sortim a la plaça o al parc, així gaudim de diverses activitats a l'aire lliure. També organitzem petites excursions educatives amb els més majors: conèixer el barri on estem, recollir flors a la primavera i fulles a la tardor, pintem amb guixos i fem uns dibuixos amb colors..., i fins i tot a l'estiu ens anem a la PISCINA, siiiii!!!!

sortir al parc, piscina
joc lliure en nadons

Joc lliure

Deixem temps lliure perquè els nens juguin “al que vulguin”. És tan important com la resta de les activitats programades, ja que és una estona que els nens dediquen a jugar al que els ve de gust en aquest moment. Augmenten les seves experiències, coneixements i destreses, ja que és una forma de jugar explorant amb la seva imaginació. Que els nens socialitzin és un dels nostres majors objectius.

Activitats Programades

A més de les activitats diàries, realitzem Unitats Didàctiques mensuals, on es treballen temes de diversa índole, com poden ser: qui sóc?, el reciclatge, nens del món, les estacions de l'any...

Totes les activitats són dirigides setmanalment i presentades a les famílies. D'aquesta manera, les famílies saben què es realitza durant el curs escolar i poden seguir amb el mateix projecte educatiu a casa, si ho desitgen.

Activitats Escola Bressol Caputxeta Vermella - Txanogorritxu